Contact
OMV сайтове
OMV сайтове
OMV Websites
OMV www.omv.com Австрия www.omv.at Чехия www.omv.cz Германия www.omv.de Унгария www.omv.hu Нова Зеландия www.omv.nz Норвегия www.omv.no Румъния www.omv.ro Сърбия www.omv.co.rs Словения www.omv.si Словакия www.omv.sk Тунис www.omv.tn Турция www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Австрия www.omv-gas.at Германия www.omv-gas.de Унгария www.omv-gas.hu Холандия www.omv-gas.nl
Borealis Website
Borealis Group www.borealisgroup.com
Затвори

OMV Mоторни масла

OMV моторните масла са произведени по начин, който да отговори на вашите нужди, независимо от предизвикателството, пред което сте изправени. За да ви предложим най-доброто за вашия автомобил, в производството на нашите продукти съобразихме последните технологични иновации в сферата. Продуктовата гама OMV моторни масла предлага висококачествени решения за всякакви видове двигатели. 

АВТОМОБИЛНИ

OMV Моторно масло Premium NT 5W-40
 

OMV MOTOR OIL PREMIUM NT SAE 5W-40 е синтетично масло, произведено според най-новите технологии в смазочните материали и предназначено за смазване на двигателите на съвременни леки автомобили, лекотоварни камиони и ванове. Това всесезонно масло се препоръчва за бензинови и тежкотоварни дизелови двигатели с висока производителност, работещи в широк температурен диапазон и променливи условия.

Предимства:

 • Advanced protection against wear and corrosion
 • Excellent low temperature properties
 • Excellent wear protection

  Specifications: 
  ACEA A3/B4, API SN/CF, ILSAC GF-3

  Meets Requirements: 
  BMW Lonlife-01, FIAT 9.55535-M2/N2, Opel GM-LL-B-025, PORSCHE A40, PSA B71 2296, RENAULT RN 0710/0700, MB 226.5

  Approvals:
  MB-Approval 229.5, VW 502 00 / 505 00

OMV Моторно масло Special C2/C3 SAE 5W-30
 

Моторното масло на ОМV Special C2/C3 SAE 5W-30 е моторно масло на синтетична основа с най-висока производителност и ниско съдържание на SAPS (Сулфатна пепел, Фосфор, Сяра). Неговите добавки осигуряват много висока трайност, защита от износване, отлична производителност при ниска температура и намалени опасни емисии на отработени газове. Това всесезонно моторно масло от най-ново поколение е съвместимо с катализатори и е предназначено както за бензинови и дизелови леки автомобили, така и за леки търговски дизелови двигатели. То е съвместимо със системи за намаляване на отработените газове както с дизелов филтър за твърди частици (DPF), така и с бензинов трипосочен катализатор (TWC). Маслото съчетава най-разпространените за индустрията спецификации на производителите на оригинално оборудване в Европа - C2 и C3, които обикновено се използват за избрани японски производители на оригинално оборудване, както и за KIA и Hyundai.

Предимства:

 • Maximum protection against wear, corrosion and deposits
 • Excellent high temperature stability
 • Prolongs the life of exhaust after treatment systems

  Specifications:
  ACEA C2/C3-16, API SN

  Meets requirements: 
  MB 229.31, GM-LL-A-025/GM-LL-B-025; BMW Longlife-04

  Approvals:
  MB-Approval 229.51, MB-Approval 229.52; VW 505 01/ 505 00

 OMV Моторно масло Special C4 SAE 5W-30
 

 Моторното масло на ОМV SPECIAL C4 SAE 5W-30 е синтетично всесезонно двигателно масло от най-ново поколение, предназначено за двигатели на актуални модели Renault. Базирано е на синтетични компоненти, смесени със специални добавки с ниско съдържание на SAPS (Сулфатна пепел, Фосфор, Сяра) и осигуряващи съвместимост с устройствата за намаляване на отработените газове. Маслото е съвместимо с катализатори и е предназначено за съвременните високопроизводителни двигатели, изискващи ACEA C4 масла. Осигурява добра производителност, икономия на гориво, намалено износване и удължава живота на дизеловите филтри за твърди частици (DPF) и катализаторите от стандарти за емисии Euro 4, Euro 5 и Euro 6. То е специално проектирано за двигатели на Renault, които изискват масла, успешно преминали LLR тестове за дълъг живот на двигателя съгласно Спецификация RN 0720.

Предимства:

 • Latest additive technology 
 • Reduces wear, especially during the engine warm-up phase
 • Prolongs the engine lifetime by reducing friction and keeping the engine clean

  Specifications:
  ACEA C4

  Meets requirements:
  Renault RN 0720, MB 226.51, MB 229.51

OMV Моторно масло Special FO SAE 5W-30 
 

 Моторното масло на ОМV SPECIAL FO SAE 5W-30 е високопроизводително моторно масло. Произведено е от компоненти на синтетична основа и е предназначено за бензинови и дизелови двигатели на актуални модели FORD с или без турбокомпресор. Изключения: Ford KA с година на модела август 2008, Ford Galaxy 1.9 TDI и Ford Focus RS от година на модела март 2009. Усъвършенстваната адитивна технология предлага най-висока надеждност дори при дълги интервали на поддръжка.

Предимства:

 • Excellent wear protection 
 • Long oil change intervals  
 • Reduces wear and ensures maximum engine lifetime

Specifications:
CEA A5/B5, API SL

Meets requirements:
Ford WSS-M2C913-D, compatible backward to Ford WSS-M2C913-A/B/C; RN 0700; STJLR 03.5003

 ОMV Моторно масло Special UP SAE 5W-30
 

Моторното масло на ОМV SPECIAL UP SAE 5W-30 е синтетично моторно масло, разработено за използване при Volkswagen, Audi, Seat и Skoda с бензинови и дизелови двигатели с удължени интервали за смяна на маслото (EODI). То е напълно съвместимо с дизелови филтри за твърди частици (DPF) и допълнителните устройства за намаляване на отработените газове. Освен това е подходящо за усъвършенстваните FSI и TSI бензинови двигатели с директно впръскване на горивото.

Предимства:

 • Latest additive technology
 • Excellent flowing properties at very low temperatures 
 • Long oil change intervals  
   

Specifications:
ACEA C3, API SN

Meets requirements:
BMW Longlife-04, MB 229.51, Porsche C30

OMV Моторно масло Universal Top Up
 

Моторното масло на ОМV UNIVERSAL TOP UP е напълно синтетично моторно масло, подходящо за бензинови и дизелови леки автомобили и леки ванове. Съвместимо е с дизелови (DPF) и бензинови (GPF) филтри за твърди частици. Благодарение на високопроизводителни синтетични компоненти маслото е подходящо за широк диапазон работни температури, притежава много добри вискозиметрични характеристики, както и термична и оксидативна стабилност. Съвместимо е с всички минерални масла и различни материали като уплътнения, метали, гуми и т.н. Благодарение на своя състав маслото е най-добрият избор, ако лампата за контрол на нивото на маслото вече свети, а не е налице лесно достъпно препоръчвано масло съгласно ръководството на превозното средство. Препоръчва се да не се използва повече от 1/4 масло за допълване от общия обем на маслото в маслосъбирателя при всеки един интервал за смяна на маслото.

 OMV Моторно масло Classic SAE 15W-40
 

OMV CLASSIC SAE 15W-40 е всесезонно моторно масло за универсално целогодишно ползване при леки автомобили с дизелови или бензинови двигатели. Това моторно масло е подходящо за актуалните бензинови двигатели, както и за леки автомобили с газова уредба. Може да се използва и при дизелови двигатели, чиито производители препоръчват прилагането на смазочни масла с ниво на производителност API CF.

Specifications:
ACEA A3/B3, API SL/CF

OMV MOTOR OIL Economic SAE 15W-40 
 

Моторното масло на ОМV ECONOMIC SAE 15W-40 е всесезонно моторно масло за универсално целогодишно ползване при леки автомобили с дизелови или бензинови двигатели. То е специално разработено за смазване на актуалните бензинови и дизелови двигатели.

Specifications:
ACEA A3/B3, API SL/CF

Meets requirements:
MB 229.1, VW 501 00/505 00

OMV MOTOR OIL Extra SAE 10W-40
 

Моторното масло на ОМV EXTRA SAE 10W-40 е всесезонно моторно масло със синтетична технология с уникален състав. Използвани са специални базови компоненти плюс усъвършенствана адитивна технология. Готовото смазочно масло отговаря на най-новите изисквания на производителите на оригинално оборудване за дизелови и бензинови моторни масла. Маслото е проектирано за съвременни дизелови и бензинови двигатели на леки автомобили и леки превозни средства с директно впръскване на горивото под високо налягане и оборудвани с  турбокомпресори. Този продукт е специално разработен да отговори на изискванията и нуждите на основните производители на оригинално оборудване и осигурява доживотна защита от износване.

Specifications:
ACEA A3/B4-16, API SN/CF

Meets requirements:
PSA B71 2300, RENAULT RN 0700/0710, MB 226.5, VW 502 00 / 505 00

МОТОЦИКЛЕТИ

OMV MOTOR OIL Motorbike 2T​


МОТОРНОТО МАСЛО НА ОМВ MOTOR BIKE 2T е синтетично двутактово моторно масло. Предназначено е за “премикс” смазване на двутактови бензинови двигатели, горящи оловен или безоловен бензин, при леки автомобили, мотоциклети, моторетки, мотопеди, скутери, сноумобили, мотокултиватори, верижни триони и др.

Specifications:
API TC, ISO-L-EGD, JASO FD 

Meets requirements:
TISI

OMV Моторно масло 2T
 

OMV MOTOROIL 2T е минерално масло с ниско съдържание на пепел, предназначено за “премикс” смазване на конвенционални двутактови и охлаждани с въздух бензинови двигатели с по-стар дизайн, при леки автомобили, мотоциклети, моторетки, мотопеди, мотокултиватори, верижни триони и др.

Specifications:
API TC

КАМИОНИ

OMV TRUCK BLUE ET SAE 10W-40

OMV TRUCK BLUE ET SAE 10W-40 е най-висококачествено синтетично масло за дизелови двигатели, предназначено за смазване на тежки дизелови двигатели. Произведено е съгласно най-новите международни стандарти за емисии от отработени газове от дизелови двигатели Euro III, Euro IV, Euro V и Euro VI, специално за превозни средства, оборудвани с Дизелов филтър за твърди частици (DPF) и/или EGR/SCR технология. Добавките с ниско съдържание на пепел го правят масло от най-висок клас за удължени интервали за смяна на маслото в комбинация с много ефективна защита на качеството на въздуха и околната среда. Драстично намалява емисиите от твърди частици и не позволява деактивирането на филтрите за твърди частици.

Specifications:
ACEA E6/E7/E9, API CI-

Meets requirements:
CATERPILLAR ECF-1A, CUMMINS CES 20076/77, DAF HP-2, DEUTZ DQC IV-10 LA, JASO DH-2, MACK EO-N, MACK EO-M Plus, MAN 3271-1, MTU Type 3.1, RENAULT RGD, RXD, RENAULT RLD-2, SCANIA Low Ash, VOLVO CNG, VOLVO VDS-3, ZF TE-ML 03A, 07D

ДРУГИ СМАЗОЧНИ ПРОДУКТИ/ЛУБРИКАНТИ

OMV ATF DIII
 

OMV ATF D III е течност за автоматична трансмисия, произведена от избрани висококачествени суровини на базата на синтетична технология и специално разработена усъвършенствана адитивна система. Течността е предназначена за смазване на автоматичните трансмисии при автомобили и лекотоварни автомобили, ванове, автобуси, товарни автомобили и други машини, за които има предписание за използване на трансмисионна течност DEXRON III. Може също така да се използва при ръчни трансмисии, трансмисии със сервомеханизми и хидравлични системи на леки автомобили, търговски и извъншосейни превозни средства, селскостопански и пътностроителни машини и техника.

Specifications:
Dexron III, Allison C4

Meets requirements:
CATERPILLAR TO-2, FORD MERCON®, MB 235.2, FORD ESP-M2C 166-H, FORD ESP+M2C138-CJ

OMV OIL FINDER – ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР ЗА ВАШИЯТ ДВИГАТЕЛ

Карта бензиностанции

Oilfinder