OMV сайтове
Затвори
img_motoroil_900x300

OMV Mоторни масла

OMV моторните масла са произведени по начин, който да отговори на вашите нужди, независимо от предизвикателството, пред което сте изправени. За да ви предложим най-доброто за вашия автомобил, в производството на нашите продукти съобразихме последните технологични иновации в сферата. Продуктовата гама OMV моторни масла предлага висококачествени решения за всякакви видове двигатели. 

АВТОМОБИЛНИ

OMV Моторно масло Premium NT 5W-40
 

OMV MOTOR OIL PREMIUM NT SAE 5W-40 е синтетично масло, произведено според най-новите технологии в смазочните материали и предназначено за смазване на двигателите на съвременни леки автомобили, лекотоварни камиони и ванове. Това всесезонно масло се препоръчва за бензинови и тежкотоварни дизелови двигатели с висока производителност, работещи в широк температурен диапазон и променливи условия.

Предимства:

 • Advanced protection against wear and corrosion
 • Excellent low temperature properties
 • Excellent wear protection

  Specifications: 
  ACEA A3/B4, API SN/CF, ILSAC GF-3

  Meets Requirements: 
  BMW Lonlife-01, FIAT 9.55535-M2/N2, Opel GM-LL-B-025, PORSCHE A40, PSA B71 2296, RENAULT RN 0710/0700, MB 226.5

  Approvals:
  MB-Approval 229.5, VW 502 00 / 505 00

  OMV Моторно масло PREMIUM GF 0W-20

OMV Моторно масло  PREMIUM GF SAE 0W-20 е синтетично двигателно масло, предназначено за високоефективни турбо-компресорни бензинови многоклапанни двигатели с впръскване на гориво, използвани в леки автомобили, SUV и леки ванове. Tо е разработенo и за да отговори на предизвикателните изисквания за хибридни автомобили, където икономията на гориво и намаляването на CO2 е важно. Продуктът е подходящ за употреба в много автомобили, произведени от Honda, Nissan, Ford, Chrysler и др., където се препоръчват смазочни материали ILSAC GF-5 и API SN.

Предимства:

 • Подобрена защита от отлагания и формула с намалено съдържание на пепел
 • Отлични характеристики на течливост при ниска температура
 • Отлична защита от износване 
 • Готов за хибридни автомобили

ILSAC GF-5, API SN/Resource conserving, GM Spec, Ford WSS-M2C-947A, Chrysler MS6395

 

OMV Моторно масло Special C2/C3 SAE 5W-30
 

Моторното масло на ОМV Special C2/C3 SAE 5W-30 е моторно масло на синтетична основа с най-висока производителност и ниско съдържание на SAPS (Сулфатна пепел, Фосфор, Сяра). Неговите добавки осигуряват много висока трайност, защита от износване, отлична производителност при ниска температура и намалени опасни емисии на отработени газове. Това всесезонно моторно масло от най-ново поколение е съвместимо с катализатори и е предназначено както за бензинови и дизелови леки автомобили, така и за леки търговски дизелови двигатели. То е съвместимо със системи за намаляване на отработените газове както с дизелов филтър за твърди частици (DPF), така и с бензинов трипосочен катализатор (TWC). Маслото съчетава най-разпространените за индустрията спецификации на производителите на оригинално оборудване в Европа - C2 и C3, които обикновено се използват за избрани японски производители на оригинално оборудване, както и за KIA и Hyundai.

Предимства:

 • Maximum protection against wear, corrosion and deposits
 • Excellent high temperature stability
 • Prolongs the life of exhaust after treatment systems

  Specifications:
  ACEA C2/C3-16, API SN

  Meets requirements: 
  MB 229.31, GM-LL-A-025/GM-LL-B-025; BMW Longlife-04

  Approvals:
  MB-Approval 229.51, MB-Approval 229.52; VW 505 01/ 505 00

 OMV Моторно масло Special C4 SAE 5W-30
 

Моторното масло на ОМV SPECIAL C4 SAE 5W-30 е синтетично всесезонно двигателно масло от най-ново поколение, предназначено за двигатели на актуални модели Renault. Базирано е на синтетични компоненти, смесени със специални добавки с ниско съдържание на SAPS (Сулфатна пепел, Фосфор, Сяра) и осигуряващи съвместимост с устройствата за намаляване на отработените газове. Маслото е съвместимо с катализатори и е предназначено за съвременните високопроизводителни двигатели, изискващи ACEA C4 масла. Осигурява добра производителност, икономия на гориво, намалено износване и удължава живота на дизеловите филтри за твърди частици (DPF) и катализаторите от стандарти за емисии Euro 4, Euro 5 и Euro 6. То е специално проектирано за двигатели на Renault, които изискват масла, успешно преминали LLR тестове за дълъг живот на двигателя съгласно Спецификация RN 0720.

Предимства:

 • Latest additive technology 
 • Reduces wear, especially during the engine warm-up phase
 • Prolongs the engine lifetime by reducing friction and keeping the engine clean

  Specifications:
  ACEA C4

  Meets requirements:
  Renault RN 0720, MB 226.51, MB 229.51

OMV Моторно масло Special FO SAE 5W-30 
 

 Моторното масло на ОМV SPECIAL FO SAE 5W-30 е високопроизводително моторно масло. Произведено е от компоненти на синтетична основа и е предназначено за бензинови и дизелови двигатели на актуални модели FORD с или без турбокомпресор. Изключения: Ford KA с година на модела август 2008, Ford Galaxy 1.9 TDI и Ford Focus RS от година на модела март 2009. Усъвършенстваната адитивна технология предлага най-висока надеждност дори при дълги интервали на поддръжка.

Предимства:

 • Excellent wear protection 
 • Long oil change intervals  
 • Reduces wear and ensures maximum engine lifetime

Specifications:
CEA A5/B5, API SL

Meets requirements:
Ford WSS-M2C913-D, compatible backward to Ford WSS-M2C913-A/B/C; RN 0700; STJLR 03.5003

 ОMV Моторно масло Special UP SAE 5W-30
 

Моторното масло на ОМV SPECIAL UP SAE 5W-30 е синтетично моторно масло, разработено за използване при Volkswagen, Audi, Seat и Skoda с бензинови и дизелови двигатели с удължени интервали за смяна на маслото (EODI). То е напълно съвместимо с дизелови филтри за твърди частици (DPF) и допълнителните устройства за намаляване на отработените газове. Освен това е подходящо за усъвършенстваните FSI и TSI бензинови двигатели с директно впръскване на горивото.

Предимства:

 • Latest additive technology
 • Excellent flowing properties at very low temperatures 
 • Long oil change intervals  
   

Specifications:
ACEA C3, API SN

Meets requirements:
BMW Longlife-04, MB 229.51, Porsche C30

OMV Моторно масло Universal Top Up
 

Моторното масло на ОМV UNIVERSAL TOP UP е напълно синтетично моторно масло, подходящо за бензинови и дизелови леки автомобили и леки ванове. Съвместимо е с дизелови (DPF) и бензинови (GPF) филтри за твърди частици. Благодарение на високопроизводителни синтетични компоненти маслото е подходящо за широк диапазон работни температури, притежава много добри вискозиметрични характеристики, както и термична и оксидативна стабилност. Съвместимо е с всички минерални масла и различни материали като уплътнения, метали, гуми и т.н. Благодарение на своя състав маслото е най-добрият избор, ако лампата за контрол на нивото на маслото вече свети, а не е налице лесно достъпно препоръчвано масло съгласно ръководството на превозното средство. Препоръчва се да не се използва повече от 1/4 масло за допълване от общия обем на маслото в маслосъбирателя при всеки един интервал за смяна на маслото.

 

OMV Моторно масло Advanced SAE 15W-40


OMV Моторно масло  Advanced SAE 15W-40 е всесезонно моторно масло за целогодишна употреба в дизелови или бензинови

двигатели на леки автомобили. Това минерално моторно масло е специално разработено, за да отговори на настоящите изисквания за смазване на съвременните бензинови и дизелови двигатели.

ACEA A3/B3, API SL/CF

Отговаря на изискванията:
MB 229.1, VW 501 00/505 00
 

 

OMV MOTOR OIL Extra SAE 10W-40
 

Моторното масло на ОМV EXTRA SAE 10W-40 е всесезонно моторно масло със синтетична технология с уникален състав. Използвани са специални базови компоненти плюс усъвършенствана адитивна технология. Готовото смазочно масло отговаря на най-новите изисквания на производителите на оригинално оборудване за дизелови и бензинови моторни масла. Маслото е проектирано за съвременни дизелови и бензинови двигатели на леки автомобили и леки превозни средства с директно впръскване на горивото под високо налягане и оборудвани с  турбокомпресори. Този продукт е специално разработен да отговори на изискванията и нуждите на основните производители на оригинално оборудване и осигурява доживотна защита от износване.

Specifications:
ACEA A3/B4-16, API SN/CF

Meets requirements:
PSA B71 2300, RENAULT RN 0700/0710, MB 226.5, VW 502 00 / 505 00

МОТОЦИКЛЕТИ

OMV MOTOR BIKE 4T SAE 10W-50

OMV MOTOR BIKE 4T SAE 10W-50 е синтетично масло за 4-тактови бензинови двигатели, предназначено за използване в съвременни четиритактови 

бензинови двигатели на мотоциклети както с въздушно, така и с водно охлаждане. Осигурява отлична защита на двигателя, скоростната кутия и мокрия съединител, използвани в 4-тактови мотоциклети и осигурява най-висока степен на защита дори при висока температура и тежки работни условия.

 

ACEA A3/B3, API SL/CF

Отговаря на изискванията:
MB 229.1, VW 501 00/505 00
 

OMV MOTOR OIL Motorbike 2T​


МОТОРНОТО МАСЛО НА ОМВ MOTOR BIKE 2T е синтетично двутактово моторно масло. Предназначено е за “премикс” смазване на двутактови бензинови двигатели, горящи оловен или безоловен бензин, при леки автомобили, мотоциклети, моторетки, мотопеди, скутери, сноумобили, мотокултиватори, верижни триони и др.

Specifications:
API TC, ISO-L-EGD, JASO FD 

Meets requirements:
TISI

OMV Моторно масло 2T
 

OMV MOTOROIL 2T е минерално масло с ниско съдържание на пепел, предназначено за “премикс” смазване на конвенционални двутактови и охлаждани с въздух бензинови двигатели с по-стар дизайн, при леки автомобили, мотоциклети, моторетки, мотопеди, мотокултиватори, верижни триони и др.

Specifications:
API TC

КАМИОНИ

OMV TRUCK BLUE ET SAE 10W-40

OMV TRUCK BLUE ET SAE 10W-40 е най-висококачествено синтетично масло за дизелови двигатели, предназначено за смазване на тежки дизелови двигатели. Произведено е съгласно най-новите международни стандарти за емисии от отработени газове от дизелови двигатели Euro III, Euro IV, Euro V и Euro VI, специално за превозни средства, оборудвани с Дизелов филтър за твърди частици (DPF) и/или EGR/SCR технология. Добавките с ниско съдържание на пепел го правят масло от най-висок клас за удължени интервали за смяна на маслото в комбинация с много ефективна защита на качеството на въздуха и околната среда. Драстично намалява емисиите от твърди частици и не позволява деактивирането на филтрите за твърди частици.

Specifications:
ACEA E6/E7/E9, API CI-

Meets requirements:
CATERPILLAR ECF-1A, CUMMINS CES 20076/77, DAF HP-2, DEUTZ DQC IV-10 LA, JASO DH-2, MACK EO-N, MACK EO-M Plus, MAN 3271-1, MTU Type 3.1, RENAULT RGD, RXD, RENAULT RLD-2, SCANIA Low Ash, VOLVO CNG, VOLVO VDS-3, ZF TE-ML 03A, 07D

ДРУГИ СМАЗОЧНИ ПРОДУКТИ/ЛУБРИКАНТИ

OMV ATF DIII
 

OMV ATF D III е течност за автоматична трансмисия, произведена от избрани висококачествени суровини на базата на синтетична технология и специално разработена усъвършенствана адитивна система. Течността е предназначена за смазване на автоматичните трансмисии при автомобили и лекотоварни автомобили, ванове, автобуси, товарни автомобили и други машини, за които има предписание за използване на трансмисионна течност DEXRON III. Може също така да се използва при ръчни трансмисии, трансмисии със сервомеханизми и хидравлични системи на леки автомобили, търговски и извъншосейни превозни средства, селскостопански и пътностроителни машини и техника.

Specifications:
Dexron III, Allison C4

Meets requirements:
CATERPILLAR TO-2, FORD MERCON®, MB 235.2, FORD ESP-M2C 166-H, FORD ESP+M2C138-CJ

OMV OIL FINDER – ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР ЗА ВАШИЯТ ДВИГАТЕЛ

Oilfinder