OMV сайтове
Затвори
img_header_El Salvador_1920x640

Перфектната кафе наслада

Кафе Direct Trade от Ел Салвадор

С новите Viva Direct Trade кафени зърна от Ел Салвадор доставяме неповторимата кафе наслада от богатите на минерали планински масиви Ел Балсамо в близост до вулкана Сан Салвадор директно до най-близката OMV бензиностанция. Ел Салвадор е магично място и дом на ароматно кафе с леко сладък, деликатен вкус и ниска киселинност – брано на ръка, сортирано, почистено и след измиване, съхнало на слънце. 

Direct Trade – директният път до перфектното кафе
 

img_direct trade_infographics

Доброто кафе се отнася преди всичко до хората. Затова нашето Viva кафе винаги е произхождало от отговорни и серитфицирани Fairtade фермери. С концепцията Direct Trade ние отиваме една стъпка по-далеч. За да скъсим веригата за доставки, кафените зърна сега се купуват директно от производителите – без посредници, които отнемат от печалбата на фермерите. Това позволява на производителите да договарят техни собствени цени и да си осигуряват по-устойчив поминък.  

 

Кралиците на кафето 

img_caficultoras_collage

Viva Direct Trade кафени зърна от Ел Салвадор се отглеждат и берат ексклузивно от Салвадорски жени. Жени, които често са лишени от правото на глас и независимост в ежедневието си. Освен грижите за децата и домакинската работа, те обикновено са принудени да работят на полето, за да осигурят прехраната на семейството, но без подходящи познания за това как най-добре да обработват земята. 

С основаването на Международния Алианс за жените, берящи кафе е намерен начин за популяризиране и подкрепа на тези жени във всички аспекти на кафе индустрията – от обработването на нивите до изграждането на техен собствен бизнес – винаги с цел да им се осигури по-добро бъдеще и повече независимост. 

Научи повече за Viva Direct Trade кафе El Salvador:

 

 

Oilfinder