Contact
OMV сайтове
OMV сайтове
OMV Websites
OMV www.omv.com Австрия www.omv.at Чехия www.omv.cz Германия www.omv.de Унгария www.omv.hu Нова Зеландия www.omv.nz Норвегия www.omv.no Румъния www.omv.ro Сърбия www.omv.co.rs Словения www.omv.si Словакия www.omv.sk Тунис www.omv.tn Турция www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Австрия www.omv-gas.at Германия www.omv-gas.de Унгария www.omv-gas.hu Холандия www.omv-gas.nl
Borealis Website
Borealis Group www.borealisgroup.com
Затвори

Кафе, изпечено в традиционни италиански пекарни

Точно 60 зрънца кафе са необходими, за да се направи перфектната мока, или поне така казват, че е изчислявал Лудвиг ван Бетовен.

Една ободряваща чаша кафе е момент за удоволствие в динамичното ни ежедневие и всички ние отдаваме голямо значение на тези малки важни мигове от деня.

За да можем да ви предложим най-добрата чаша кафе и перфектно изживяване, екипът на VIVA Cafе работи съвместно с бариста професионалисти в продължение на повече от половин година да разработи новият бленд на VIVA. Резултатът е VIVA CAFE, изпечено в едни от най-добрите пекарни в Италия.

Всяко кафе има специфични критерии за качество. Как се отглежда и транспортира са съществено важни фактори, но също и как след това се обработват зърната. Еспресо е основата на голяма част от рецептите за печене и варене на зърната. Затова са важни всички параметри на процеса, например количеството и качеството на водата, количеството на кафето, налягането, под което се извлича напитката, времето и температурата на варене. Каймакът на италианското „Caffè” – нашето еспресо – също е много важен показател за качеството. Ако можеш да прокараш малка лъжичка по повърхността на каймака, без той да изчезне, значи е както трябва. Гладката пяна с цвят на лешник по повърхността е неизменна характеристика на тази популярна гореща напитка, казва Маркус Еркингер, Международен гастро мениджър и бариста. Всеки вид кафе изисква различно приготвяне. Независимо дали напитката е обикновено кафе, еспресо или класическо капучино с фина млечна пяна – всяка е празник за сетивата.

„Разработването на бленд, който има еднакъв отличен вкус във всичките си разновидности на приготвяне, е предизвикателството, с което се борихме докато създавахме VIVA CAFE“, разказва Алберто Пипен, мениджър по качеството в италианската пекарна за кафе Gimoka.

VIVA CAFЕ идва от тази реномирана традиционна пекарна на бреговете на езерото Комо, където се пече кафе с внимание и отдаденост от над 30 години.

Алберто Пипен помага за разработването на кафе предложенията за бензиностанциите OMV и знае как се приготвя истинско кафе: „Комбинацията от каймак, плътност и аромат с дъх на шоколад са тайните оръжия на VIVA Cafe“.

По състава на бленда за VIVA CAFE се експериментира повече от шест месеца. В това време многократно се провеждат дегустации на сляпо, консултации с опитни баристи и накрая тестове с клиенти. Детайлите тук са толкова важни, колкото са били и за Бетовен. „Понякога просто седяхме и брояхме кафените зърна. Точно така достигнахме до решението, че блендът трябва да съдържа 80% Арабика“. За крайния резултат са подбрани зърна от Бразилия, Централна Америка и Азия.

Високо качествените зърна се изпичат нежно и внимателно, за да произведат уникална кафе напитка с балансиран аромат и изкусителен каймак.

Карта бензиностанции

Oilfinder