OMV сайтове
Затвори
Kaffeebohne

Кафе, изпечено в традиционни италиански пекарни

Точно 60 зрънца кафе са необходими, за да се направи перфектната мока, или поне така казват, че е изчислявал Лудвиг ван Бетовен.

Една ободряваща чаша кафе е момент за удоволствие в динамичното ни ежедневие и всички ние отдаваме голямо значение на тези малки важни мигове от деня.

За да можем да ви предложим най-добрата чаша кафе и перфектно изживяване, екипът на VIVA Cafе работи съвместно с бариста професионалисти в продължение на повече от половин година да разработи новият бленд на VIVA. Резултатът е VIVA CAFE, изпечено в едни от най-добрите пекарни в Италия.

Всяко кафе има специфични критерии за качество. Как се отглежда и транспортира са съществено важни фактори, но също и как след това се обработват зърната. Еспресо е основата на голяма част от рецептите за печене и варене на зърната. Затова са важни всички параметри на процеса, например количеството и качеството на водата, количеството на кафето, налягането, под което се извлича напитката, времето и температурата на варене. Каймакът на италианското „Caffè” – нашето еспресо – също е много важен показател за качеството. Ако можеш да прокараш малка лъжичка по повърхността на каймака, без той да изчезне, значи е както трябва. Гладката пяна с цвят на лешник по повърхността е неизменна характеристика на тази популярна гореща напитка, казва Маркус Еркингер, Международен гастро мениджър и бариста. Всеки вид кафе изисква различно приготвяне. Независимо дали напитката е обикновено кафе, еспресо или класическо капучино с фина млечна пяна – всяка е празник за сетивата.

Pipan_Erkinger.jpg

„Разработването на бленд, който има еднакъв отличен вкус във всичките си разновидности на приготвяне, е предизвикателството, с което се борихме докато създавахме VIVA CAFE“, разказва Алберто Пипен, мениджър по качеството в италианската пекарна за кафе Gimoka.

VIVA CAFЕ идва от тази реномирана традиционна пекарна на бреговете на езерото Комо, където се пече кафе с внимание и отдаденост от над 30 години.

Алберто Пипен помага за разработването на кафе предложенията за бензиностанциите OMV и знае как се приготвя истинско кафе: „Комбинацията от каймак, плътност и аромат с дъх на шоколад са тайните оръжия на VIVA Cafe“.

По състава на бленда за VIVA CAFE се експериментира повече от шест месеца. В това време многократно се провеждат дегустации на сляпо, консултации с опитни баристи и накрая тестове с клиенти. Детайлите тук са толкова важни, колкото са били и за Бетовен. „Понякога просто седяхме и брояхме кафените зърна. Точно така достигнахме до решението, че блендът трябва да съдържа 80% Арабика“. За крайния резултат са подбрани зърна от Бразилия, Централна Америка и Азия.

Високо качествените зърна се изпичат нежно и внимателно, за да произведат уникална кафе напитка с балансиран аромат и изкусителен каймак.

Oilfinder