OMV сайтове
Затвори

OMV избра своя VIVA Cafe Бариста шампион за 2016 г.

OMV България проведе втори OMV/VIVA Cafе Бариста шампионат, в който взеха участие повече от 230 служители Fairtrade знакът на VIVA Cafe е гаранция за качество и справедливо възнаграждение на фермерските кафе кооперации

Вече е известно името на новия OMV VIVA Cafe Бариста шампион за 2016 г. След оспорвано състезание, проведено в три кръга, в което своите умения за приготвяне на безупречни кафе напитки демонстрираха повече от 230 служители на компанията, компетентно жури определи Галя Николова, OMV Габрово за новия OMV/VIVA Cafe Бариста шампион за 2016 г. VIVA Cafe е висококачествен продукт със знак Fairtrade, който гарантира получаването на справедливи и подобаващи възнаграждения за малките семейни земеделски ферми, които работят всеки ден за постигането на неговото качество.

OMV България за втора поредна година организира OMV/VIVA Cafе Бариста шампионат за своите служители, като този път вниманието е насочено към прецизността при приготвянето на млечни кафе напитки. По време на шампионата, служителите имаха възможност да демонстрират своите професионални умения и внимание към детайла при приготвянето на еспресо, капучино, лате макиато, еспресо макиато, еспресо ристрето и капучино гранде. От тази година VIVA Cafe е със знака Fairtrade, който освен, че гарантира качество, дава сигурност на клиентите при покупката на кафе напитки, че фермерските кафе кооперации и малките семейни земеделски ферми получават справедливо възнаграждение за своя труд. За великолепния вкус на VIVA Cafe кафе напитките, освен специално подбраните и грижливо изпечени зърна кафе, допринасят и мотивираните и добре обучени служители компанията.
OMV/VIVA Cafе Бариста шампионат 2016 се проведе в три кръга, а специално, за да журира на финала, от Австрия пристигна отново един от топ кафе майсторите в света - Горан Хубер.
„За мен беше истинско удоволствие да разбера, че тази година интересът към Бариста шампионата е двойно по-голям спрямо миналата, като за участие в първи кръг са се записали над 230 служители на OMV. Беше трудно да определим победителя, тъй като всички участници на финала се представиха на ниво и показаха професионални умения и страст към кафето, а това са най-важните изисквания към добрия бариста. Подкрепям изцяло OMV в тази инициатива, тъй като по този начин компанията развива кафе културата в страната и възпитава отношение към качественото кафе.“, сподели Горан Хубер.
Тази година OMV България отново даде възможност на своите клиенти в продължение на месец да подкрепят своя фаворит, като дават положителен глас за служителя, приготвил кафето им. Полуфиналите се състояха на избрани на регионален принцип бензиностанции в цялата страна, където служителите трябваше да преминат през редица теоретични и практически задачи. По време на надпреварата в полуфинала, участниците бяха подкрепени и от редица популярни личности, хора на изкуството и представители на шоубизнеса като: Деси Добрева, Ники Кънчев, Белослава, Луиза Григорова, Стефан Вълдобрев, Явор Бахаров, Диляна Попова, Юлиан Вергов, Данчо Караджов. Те с удоволствие дегустираха приготвените кафе напитки, а някои от тях дори проявиха желание да направят и поднесат сами кафе специалитети на клиентите. До финалния кръг на шампионата достигнаха 50 служители, които в няколко поредни дни положиха теоретични и практически изпити, изискващи умения и бързина, необходими при професионалното приготвяне на кафе напитки.
„За нас е важно клиентите да знаят, че в OMV обръщаме внимание към детайла и ден след се стремим те да получават повече както по отношение на качеството на продуктите и услугите, така и на атмосферата на нашите обекти, защото това е нашата основна философия. Вторият Бариста шампионат привлече двойно повече участници и беше възприет като добра практика в други OMV държави. Бариста шампионатът е част от многобройните проекти във връзка с нашата философия ‘We Care More’*.” каза Петър Величков, управител на OMV България.  
* Fairtrade („справедлива търговия“) е независима организация, която цели да намали липсата на равновесие на пазара, като гарантира справедливи възнаграждения за семействата на фермерите. Стандартите Fairtrade създават рамка за социално, екологично и икономическо развитие на организациите на производителите и изискват стабилно заплащане на стабилни цени и допълнителни премии за обществени проекти. Купувайки продукти със знак Fairtrade, клиентите спомагат за развитието на фермерските кафе кооперации. Fairtrade е гаранция, че използваните суровини са от организации на производители, които следват социалните, икономически и екологични стандарти. Само продукти, които покриват международните Fairtrade стандарти, могат да носят знака Fairtrade. Знакът Fairtrade уверява, че са приложени всички Fairtrade стандарти. VIVA Cafe има знака на Fairtrade, защото OMV подкрепя тези стандарти.
* We Care More е философия, поставяща клиента в основата на всички дейности, свързани с търговията на дребно на OMV. Това е начинът на компанията да покаже, че не само се стреми да предлага повече, но и да полага повече грижи – повече от вчера и по-важното, повече отколкото самите клиенти очакват. Клиентите са в основата на всичко, което компанията прави. We Care More за OMV означава, че предоставяйки висококачествени продукти и услуги, клиентите ще се почувстват обгрижени и ще открият точно това, което е важно за тях. 

Допълнителна информация:

OMV – публична компания с ограничена отговорност
С консолидирани приходи от 23 милиарда евро и персонал от 24,100 души през 2015 г., OMV Aktiengesellschaft е една от най-големите индустриални компании на борсата в Австрия. В сектор Проучване и Добив, OMV се фокусира върху три ключови региона – Централна и Източна Европа (Румъния, Австрия), Северно море, както и Близкия Изток и Африка – и избрани разработваеми зони. Дневното производство през 2015 г. е приблизително 303,000 нефтени барела. В сектор Рафиниране и Маркетинг, OMV има годишен рафиниращ капацитет от 17.8 милиона тона и към края на 2015 г. приблизително 3,800 бензиностанции в 11 държави. OMV оперира в Австрия газо-преносна мрежа и хранилища за съхранение на газ в Австрия и Германия. През 2015 г., обемът на продажбите на газ възлиза на 110 TWh.

Допълнителна информация за VIVA
OMV центровете за услуги предлагат от 1994 година много повече от гориво на своите клиенти. Зоната на магазина и ресторанта, както и предлаганите услуги в обектите на OMV, постоянно се подобряват, за да удовлетворят нуждите на клиентите на OMV. VIVA създава една нова култура на бензиностанциите, която превръща спирането на обекта в приятна почивка от забързаното ежедневие и се характеризира с високо качество на средата, топ качество на продуктовата гама и персонал, ориентиран към клиента.

В допълнение на прясно приготвените закуски, VIVA също така предлага повече от 1,500 пазарни артикула от ежедневна необходимост, органични продукти,  FAIRTRADE – сертицифицирано кафе, подаръци, VIVA винотека и други. Има почти 900 OMV бензиностанции с VIVA в девет Европейски държави простиращи се от Германия до Румъния, включително 180 в Австрия.

За допълнителна информация и контакт:

OMV България Връзки с медиите: Tel. +359 2 9803018, E-mail: iva.l@actionprgroup.com

OMV интернет страница: http://www.omv.bg

Social:  http://facebook.com/OMVBulgaria

Oilfinder