Contact
OMV сайтове
OMV сайтове
OMV Websites
OMV www.omv.com Австрия www.omv.at Чехия www.omv.cz Германия www.omv.de Унгария www.omv.hu Нова Зеландия www.omv.nz Норвегия www.omv.no Румъния www.omv.ro Сърбия www.omv.co.rs Словения www.omv.si Словакия www.omv.sk Тунис www.omv.tn Турция www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Австрия www.omv-gas.at Германия www.omv-gas.de Унгария www.omv-gas.hu Холандия www.omv-gas.nl
Borealis Website
Borealis Group www.borealisgroup.com
Затвори

OMV България

OMV произвежда и маркетира петрол и газ, както и нефтохимични решения по отговорен начин и разработва иновативни решения за кръгова икономика. С консолидирани приходи от продажби от 17 млрд. евро и персонал от 25 000 души през 2020 г. (вкл. Borealis), OMV АД е една от най-големите индустриални компании в Австрия. В сектор „Химикали и Материали“ OMV, чрез дъщерното си дружество Borealis, е един от водещите световни производители на иновативни полиолефинови решения и европейски лидер на пазара на базови химикали, торове и механично рециклиране на пластмаси. Компанията доставя услуги и продукти на клиенти по целия свят чрез Borealis и две важни съвместни предприятия: Borouge (с Националната петролна компания на Абу Даби (ADNOC), базирана в ОАЕ) и Baystar ™ (с Total, базирана в САЩ). В сектор „Рафиниране и Маркетинг“ OMV оперира три рафинерии в Европа и притежава 15% дял в ADNOC Refining и ADNOC Global Trading, с общ капацитет за преработка от над 500 000 барела на ден. В допълнение, OMV оперира около 2 100 бензиностанции в десет европейски държави и поддържа хранилища за съхранение на газ в Австрия и Германия. През 2020 г. обемът на продажбите на газ възлиза на 164 TWh. В сектор „Проучване и Добив“ OMV притежава силни бази в Централна и Източна Европа и балансирано международно портфолио с позиции в Близкия изток и Африка, Северно море, Русия и Азиатско-тихоокеанския регион като основни райони. Средното дневно производство през 2020 г. е 463 000 нефтени барела с акцент върху природния газ. Устойчивото развитие е неделима част от корпоративната стратегия на OMV. Компанията подкрепя прехода към нисковъглеродна икономика и е поставила измерими цели за намаляване на въглеродния интензитет, както и за прилагане на нови енергийни и нефтохимични решения.

OMV навлиза на българския пазар през 1998 г., като днес има 94 бензиностанции в цялата страна. OMV е многофункционален център за услуги. Основната дейност на компанията е търговията на дребно и едро с петролни продукти. Бензиностанциите OMV имат собствена марка ресторанти и магазини - VIVA. Те предлагат широка гама от продукти за ежедневна употреба, както и прясно приготвени храни и напитки. До 2021 г. OMV инвестира в България над 400 милиона лева. В момента в обектите на OMV в страната работят около 1 400 души.

Карта бензиностанции

Oilfinder